Bemutatkozás


Küldetésünk

A Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár mint nyilvános könyvtár – az oktatás-kutatás információs infrastruktúrájaként – szakmai tevékenységével két karon, az Állam- és Jogtudományi és a Közgazdaságtudományi Karon folyó képzést és kutatómunkát szolgálja, és tevékenyen részt vesz az információs kultúra elsajátíttatásában. Nyilvános állami egyetemi könyvtárként gyűjti, feltárja, rendelékezésre bocsátja és közvetíti a hazai és nemzetközi szakirodalom hagyományos és elektronikus hordozón megjelenő dokumentumait, együttműködik más könyvtárakkal a könyvtári információellátás rendszerszerű működtetésében. 

A szakkönyvtár a Tudásközpont 3. emeletén, 1400 m2 alapterületen helyezkedik el, kb. 60ezer dokumentum a szabadpolcon, 40 ezer dokumentum a tömörraktárban kapott elhelyezést.

150 féle szakfolyóirat jár a könyvtárba.

A szabadpolcos részben 106 tanulóhely áll oktatóink, hallgatóink rendelkezésére. Kettő egyszemélyes, üvegfallal elválasztott kutatófülke és egy 10 férőhelyes csoportos tanulószoba szolgál újdonságként. Az informatikai hátteret a 14 vékonyklienssel felszerelt állóterminál és a WIFI biztosítja. 


Vezető:
 Arató Balázs
Cím:   
7622 Pécs, Universitas u. 2/A. 3. emelet
Térkép

Telefon:
72 / 501-650 / 28091 vagy 28094
E-mail:   
 info-ajkktk@lib.pte.hu
Munkatársak

Nyitvatartás
H-SZ.: 8-20 óráig ; V.: 10-18 óráig
Facebook
https://www.facebook.com/benelib/