https://www.lib.pte.hu/hu/adatbazis/scifinder_discovery_platform

A SciFinder-n vegyészeti és anyagtudományi adatbázis. A szakirodalmi áttekintés mellett szabványok és anyagleírások egyaránt elérhetők az oldalon. Része a szintetikus módszerek és folyamatok részletes ismertetését kínáló MethodsNow-Synthesis, a szabadalmakat feldolgozó PatentPak és a retroszintézis eljárások tervezéséhez használható Retrosynthesis Planner.

2023-ban az egyetem hozzáférést kapott a kiadó legteljesebb szolgáltatásához, a SciFinder Discovery Platformhoz, amely a SciFinder-n mellett a következő tartalmak elérését is biztosítja:

- CAS Analytical Methods, a folyóiratokból származó analitikai módszerek gyűjteménye

- CAS Formulus, a szabadalmakból, folyóiratokból és termékismertetőkből származó leírások gyűjteménye

- ChemZent, a Chemisches Zentralblat, a világ legrégebbi német, kémiai absztraktokat tartalmazó folyóirata 1830-tól 1969-ig


(A korábbi verziójú SciFinder hozzáférés 2022. március 4-én megszűnt.)

Ismertetők, útmutatók itt olvashatók.

Belépés: https://scifinder-n.cas.org/ (csak regisztrált felhasználóknak, PTE hálózatból vagy proxy beállítása után)


Regisztráció


A SciFinder-n használata előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a PTE hálózatából lehet a következő linken: https://go.tkp.hu/scifinder-n_registration

1. Csatlakozzon a PTE hálózatához. (Amennyiben a PTE épületében internetezik, akkor természetesen már a PTE hálózatában van.) Ha otthonról szeretne regisztrálni, kérem, olvassa el az alábbi útmutatót a proxy beállítással kapcsolatban.

2. Csak intézményi email címmel (.pte.hu végződésű) lehet regisztrálni.

3. Regisztráció után a megadott email címre érkezik egy megerősítő üzenet, a benne szereplő link megnyitása után a regisztráció sikeresnek minősül.

4. Ezután a fenti belépési oldalon lehet bejelentkezni a SciFinder-n-be (bejelentkezéskor is szükséges a PTE hálózatában vagy proxy kapcsolatban lenni).


Hozzáférés módja: PTE előfizetésű adatbázis
Forrástípus: Faktografikus
Szolgáltató: SciFinder
Tudományterületek és tudományágak:
Kémia