E-könyv csomagok


A könyvtár jelenleg 6 magyar kiadó közel 4500 e-könyvét és 7000 külföldi kiadványt tesz elérhetővé a lenti táblázat szerint. A művek e-könyvolvasó készülék és kölcsönzés nélkül használhatóak, megnyitás után a weboldalon, vagy pdf-ben azonnal lehet őket olvasni.


A kiadói csomagok elsősorban tankönyveket, szakkönyveket, egyetemi jegyzeteket tartalmaznak; ezen kívül található bennük ismeretterjesztő- és szépirodalom is. A gyűjtemények nem ölelik fel a teljes kiadói portfóliót, hanem a felsőoktatási profilhoz igazodva, válogatva tartalmazzák a műveket.


Az e-könyvek hozzáférhetőek az egyetemen vagy azon kívül is. A PTE területén (a karon, a könyvtárban vagy a kollégiumban) az egyetemi hálózatra csatlakozva (pl. eduroam, vezetékes internet) bármilyen előzetes bejelentkezés nélkül olvashatóak a kiadó címére kattintva.


Egyetemi tartományon kívül vagy proxyn keresztül, vagy Neptun azonosítóval lehet bejelentkezni. Ez utóbbihoz a kiadó melletti szövegbuborékra kattintás után a ház ikonnal  jelzett „otthoni elérés” résznél szereplő utasításokat kell követni. (A Neptun azonosítóra a kiadók általában eduID néven hivatkoznak.)

     

Elsődleges források

Magyar nyelvűAngol nyelvűAz Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont saját digitalizálása

Digitália
a PTE állományában megtalálható jogtiszta könyvek teljes szöveggel
Elektronikus kiadványaink
(pdf, html, mobi, e-pub)
KlimoTheca(lezárt állomány)

Külső források

Magyar nyelvűAngol nyelvű