Legfrissebb hírek az ELSEVIER tárgyalásokról

nyitókép

Az Elsevier tudományos kiadóval a ScienceDirect, Scopus ill. Scival adatbázisok előfizetését illetően a magyar tárgyalódelegáció 2018. március óta folytatott tárgyalásokat.
Ezen adatbázisokat a Pécsi Tudományegyetem az összes többi magyarországi intézményhez hasonlóan az MTA EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás) Nemzeti Programján, mint nemzeti konzorciumon keresztül fizeti elő, éri el.

A tárgyalások állásáról folyamatosan kerülnek fel hírek az EISZ weboldalára, amelyet változtatás nélkül közlünk:

"Megszakítottuk a tárgyalásokat az Elsevier kiadóval

Az EISZ 2018 márciusában kezdte meg az egyeztetést az Elsevierrel a 2019-re vonatkozó előfizetéseiről. Mivel a hónapok óta zajló tárgyalási folyamat nem vezetett eredményre, és a jelenlegi ScienceDirect, Scopus és SciVal szerződésünk 2018. december 31-én lejár, így várhatóan az adatbázisok elérésében problémák léphetnek fel 2019. január 1-től.

A tárgyalási folyamatról, a felek álláspontjáról, és a kialakult helyzetről a Kérdések és válaszok az Elsevier tárgyalásokról című cikkünkben gyűjtöttünk össze információkat.

További kérdések esetén az EISZ Titkárság munkatársai készséggel állnak a kutatói közösség és a könyvtáros szakemberek rendelkezésére."

Természetesen kérdéseikkel első körben az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontot is kereshetik, készséggel állunk rendelkezésükre. (Ésik Szabolcs, Bedő Márta - 72/ 501-600 / 28042)

A tárgyalások a ClinicalKey adatbázist nem érintik, az 2019-ben is elérhető lesz a PTE polgárai számára, így az orvosbiológiai szakirodalom jelentős része továbbra is megjelenik majd az egyetemi adatbázis-portfólióban.
Részletes és naprakész információk:
http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/281-kerdesek-es-valaszok-az-elsevier-targyalasokrol.html?

MTA EISZ Facebook oldala:

https://www.facebook.com/eisz.mtakik

Trackback link: