Könyvajánló

Kiadó:
Tericum Kiadó
ISBN:
963 8453 60 5
Kiadás éve:
2005
Mű a katalógusban:

Nagyvárosi természetbúvár

Ez a könyv egyszerűen zseniális! Gyöngyszeme a természetrajznak, ami, ha talán nem is vagyunk tudatában mindnyájunkat érdekel. Sőt, talán a kevés, kimondottan a kutatással foglalkozó szakember kivételével EZ érdekel bennünket, akik a „modern” technikákkal vagy kimunkált elméletekből eredő apró részletekkel alig-alig tudunk valamit kezdeni. Node kinek ne lenne érdekes, hogy a repülőgép-hajtóműveket fagyasztott pulykák beléjük hajításával tesztelik, vagy hogy a muslincának köszönhetjük biológiai tudásunk nagy részét, hogy a bodobácsok mindig kedvüket lelik, az egerek pedig kiszagolják, kik a rokonaik, hogy csak néhány példát említsek, amelyekkel a legnyilvánvalóbban, és a munka csipkefinom szellemességéhez mérten otrombán kiragadott példákkal, a magam avatatlan módján azt akarom bizonyítani, hogy gyöngyszeme a humornak.Dr. Hoffmann Gyula egyetemi docens, PTE TTK Genetikai és Molekuláris Biológia Tanszék Ha valakit nemcsak az ínyencségek érdekelnek, jobban jár: Alapos ismereteket szerezhet a körülöttünk élő állatokról, egy született természetbúvár tollából, aki példás hozzáállással szedett össze mindent, ami a könyv keretei között érdekes lehet, és íráskészsége is irigylésre méltó.

A matematikusok egy „tökéletes” bizonyításra azt mondják, „mint a nagykönyvben”. Az én nagykönyvembe ez a könyv benne van. Kopipészttel. 

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2013. november 11-én hétfőn, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!