Könyvajánló

Kiadó:
Aktivitás Alapítvány
ISBN:
978-615-6118-00-4
Kiadás éve:
2019
Mű a katalógusban:

Kreatívan zenélni : 60 kreatív zenei gyakorlat minden korosztály számára : az Aktivitás Alapítvány szakmai kiadványa

60 kreatív zenei gyakorlat minden korosztály számára. A tanári pálya nem egy hálás hivatás, ugyanakkor pedig mégis az. Hogy miért nem hálás? Nem láthatjuk a munkánk azonnali eredményét, hiszen hosszú távra tanítunk gondolkodni, és igyekszünk az élet legtöbb területén később is használható tudást adni diákjainknak. Mitől hálás azonban mégis?

Sok tanítványunk életét tudjuk nyomon követni (a közösségi oldalakon keresztül is), és többekkel tartjuk a kapcsolatot akár évtizedek óta, figyeljük előrehaladásukat a nagybetűs életben. Fekete Anikó olyan volt diákom, akivel mára barátságban vagyunk: minden találkozásunk feltölt energiával, új impulzusokat kapok tőle, és ez talán kölcsönös.

A kreativitása, kíváncsisága, tudásszomja, munkabírása, a művészetekhez való hozzáállása mindig lenyűgözött és lenyűgöz a mai napig.  Anikó most egy újabb gyűjteménnyel jelentkezik: Kreatívan zenélni című munkájában olyan, komoly koncentrációt igénylő, szövegen és ritmikán alapuló összetett gyakorlatok kerülnek a középpontba, amelyek segítségével egy újabb szintre emelhető az együttjátszás, együttzenélés öröme, mint kreatív közösségi élmény. 

Anikó lehetőséget ad ezzel a kiadvánnyal, hogy átgondoljuk a tanítási módszereinket, megújuljunk és a saját örömünkre is tanítsunk. Tapasztalatom, hogy a diákok az ilyen típusú gyakorlatoktól elsőre idegenkednek, először nem is értik a feladatokat, de hamar belejönnek, és később ők kérik az ilyen inspiráló órákat.  Nem tudok jobb útravalót mondani a könyvhöz, mint amit maga a szerző írt az előszavában: „Forgassa úgy az olvasó a könyvet, mintha a kreativitás erdejében barangolna…”  Fedezzen fel útja során sok szépséget és lehetőséget!  Köszönjük Anikó! Vántusné Gaál Zsófia ének-zene tanár; karvezető