Könyvajánló

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
ISBN:
Kiadás éve:
2013
Mű a katalógusban:

Jól szeretni

Gyakorló apukaként alapvetően én is azokkal a szülőkkel értek egyet, akik azt mondják: ösztönből, nem pedig könyvből, „receptre” kell nevelni a gyermekeinket. Valóban a legtöbb „jó reakció”, a legtöbb olyan megoldás, ami például a gyerkőcöt megnyugtatja, mondjuk egy esést követő sírás, vagy egy fáradtságból eredő hiszti után, az belülről fakad.

Ugyanakkor azt is vallom, nem árt, ha ezt a fajta „ösztönnevelést” néha megtámogatjuk, megerősítjük olyan szakemberek segítségével, akik több évtizedes tapasztalataikat osztják meg velünk. Vekerdy Tamás pszichológus stílusa ráadásul olyan, ami abszolút nem szájbarágós, éppen ellenkezőleg. Mintha csak „beszélgetne” velünk egy jó kávé vagy tea mellett, egy kellemes helyen, akár itt, a pécsi Tudásközpontban.

 

Ráadásul a konkrét esettanulmányok, létező gyermekek és szüleik megtörtént nehézségei, csakúgy, mint egy film, amelynek az elején közlik velünk, hogy „igaz történet alapján készült”, mindig könnyebben magával ragad, mint egy elméleti eszmefuttatás.

„Jól szeretni” – rögtön egy érdekes cím. Mert lehet-e rosszul szeretni? Az általam ajánlott könyvből kiderül a válasz – nem szeretném elárulni, hátha ahogy engem, úgy Önt is foglalkoztatja a kérdés.

Az azonban biztos, hogy remek ötleteket, tippeket kapunk a Tanár Úrtól arra vonatkozóan, hogyan tudunk úgy szeretni, hogy az a lehető legjobb legyen gyermekünknek, gyermekeinknek.

Kottász Gergely sajtóreferens

ajánlásával