Könyvajánló

Kiadó:
ISBN:
963-07-7181-0
Kiadás éve:
2011
Mű a katalógusban:

Francia história

Én nem is egy könyvet, hanem egy egész sorozatot ajánlok az olvasni vágyók figyelmébe. A hozzá kapcsolódó sztoritól nem vagyok annyira büszke, de azt hiszem, jó példát adhat minden „halogatónak”.

Olyan 20 éve, egy barátomtól kaptam kölcsön a Francia história című kötetet azzal a felhívással, hogy „Na, ezt olvasd el, biztosan tetszeni fog!” Én kicsit fanyalogtam, mert inkább reál beállítottságú vagyok, de mivel jó barátom adta, ezért az elejébe beleolvastam, majd eltettem.

Telt-múlt az idő, kb. két év múlva költözés közben a kezembe akadt. Felütöttem középtájt, beleolvastam, majd kerestem egy helyet a dobozok között, és majdnem az egészet elolvastam. Úgy látszik, kellett egy kis idő (és egy jó részlet a könyvből), hogy kedvet kapjak hozzá.

Azóta a kölcsön könyvet visszaszolgáltattam, én pedig amint lehetőségem adódott rá, megvásároltam, és természetesen el is olvastam az összes kötetet.

Könnyű olvasmány, bár kétségtelenül nem egy délutános-estés, ezért mindenképpen ajánlom azoknak is, akiket nem annyira érdekel(t) a XVI–XVII. századi (elsősorban francia) történelem.

 

Szalai László informatikus ajánlásával

PTE Egyetemi Kömyvtár és Tudásközpont