Könyvajánló

Kiadó:
Európa
ISBN:
978 963 07 8720 8
Kiadás éve:
2009
Mű a katalógusban:

A Mester és Margarita

A Mester és Margarita egy élet fő műve, Mihail A. Bulgakov Kijevben született orosz író tollából. Ha nem is szó szerint, ugyanis az eredeti kéziratot saját kezűleg égette el, az akkori politikai diktatúra szigorú cenzúrája miatt, majd halálos ágyán harmadik feleségének mégiscsak lediktálta a mesterművet. A könyv így is csak halálát követően 25 évvel később, az 1960-as években jelenhetett meg.Rózsa Eszter vívóedző „Ahol az egyik, ott a másik. Ha engem emlegetnek, mindig téged is megemlítenek majd.”

Az ördög a részletekben rejlik. És ez sokszorosan illik a műre. Minél többször olvasom, annál több értelmezést fedezek fel, a sok szimbólum átszövi a történetet. Bulgakov mesterien fonja össze a hétköznapi realitást, a fantasztikumot, és a filozófia világát. A világirodalomnak e klasszikusát ajánlom mindenkinek, aki nem a szimpla történeteket szereti. Nekem nagy kedvencem!

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2014. november 19-én szerda, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!

(Forrás: Rózsa Eszter vívóedző)