Könyvajánló

Kiadó:
Cartaphilus
ISBN:
Kiadás éve:
2011
Mű a katalógusban:

A katedrális

Sok kedvenc könyvem van, és a történelmi regényeket sokáig ifjúsági irodalomnak tartottam. A véleményemet Ken Follett regényei közül A katedrális változtatta meg. A szerző nagy ismeretanyag birtokában a fantáziája segítségével úgy szólaltatja meg a regény fiktív szereplőit, hogy általuk a korszak valóságos közegét láttatja. Lebilincselő stílusával szinte észrevétlenül ismerteti meg a középkor gondolkodásmódját, körülményeit. A könyv széles történelmi tablójával a valódi katedrálisokhoz mérhető szellemi építmény, amely cáfolata a közhiedelem „sötét középkor” sztereotípiájának.Prof. Dr. Font Márta egyetemi tanár, tanszékvezető, PTE Bölcsészettudományi Kar, Történettudományi Intézet, Közép- és Koraújkori Történeti Tanszék

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2014. november 19-én szerda, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!

(Forrás: Prof. Dr. Font Márta egyetemi tanár, tanszékvezető, PTE Bölcsészettudományi Kar, Történettudományi Intézet, Közép- és Koraújkori Történeti Tanszék)