https://openaccess.hu

A L'Harmattan Kiadó adatbázisa az utóbbi 20 évben kiadott, főként bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet, forráskiadványt; valamint szépirodalmi munkákat tartalmaz.

A Kiadó 2023. január 1-jétől kivált a SZAKTÁRS kiadói társulásból, és önállóan, saját platformon teszi elérhetővé kiadványait, így a korábbi felületen megszűnik az elérés.

A L'Harmattan Digitális Adatbázis utódaként létrejött L'Harmattan Open Access és Archívum platform egyszerű és összetett teljes szöveges keresési lehetőségekkel, valamint ingyenes regisztrációt követően igénybe vehető egyedi olvasókörnyezettel rendelkezik. A L'Harmattan Archívum 2023. január 1-jétől 300+ könyvet, 2023 márciusától 600, 2023 júniusától pedig 1000 könyvet szolgáltat. Az átállással egyidőben a kiadó szabadon elérhetővé tette könyveinek egy részét. Az új platformon az open access módon megjelent és az előfizetett kiadványok egyaránt hozzáférhetőek.

Az adatbázis az egyetemi IP tartományokon belül érhető el. Az eduID hozzáférés fejlesztése folyamatban van, 2023 második negyedévére várható. 


Hozzáférés módja: PTE előfizetésű adatbázis
Forrástípus: Teljes szövegű
Szolgáltató: L'Harmattan Kiadó
Tudományterületek és tudományágak:
Bölcsészettudomány, Társadalomtudomány