RILM Abstracts of Music Literature with Full Text

Adatbázis » RILM Abstracts of Music Literature with Full Text

URL: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&custid=s1107263&profile=ehost&defaultdb=rft&groupid=main

Megjegyzés: TESZT: 2017. november 6. - 2017. december 7.

Kiadója 2017. december 7-ig próbahozzáférést biztosít a RILM zeneirodalmi adatbázishoz, amely ezalatt az egyetem IP-tartományaiból érhető el.

Az adatbázis a világ egyik legjelentősebb zenetudományi indexéhez és több mint 200 zeneművészeti folyóirat teljes szövegéhez kínál hozzáférést a 20. századtól napjainkig.


Az összeállítás lefedi a zene minden területét, beleértve a zenetörténetet, zeneelméletet, népzenét, hangszeres és vokális zenét, zeneterápiát, táncot, pedagógiát, emellett közli a zenéhez kapcsolódó határterületek (filozófia, esztétika, pszichológia, orvostudomány, antropológia, szociológia, könyvtár) cikkeit is. Az adatbázisban lehetőség van folyóiratcímek szerinti keresésre is.


A bibliográfiai rész több mint 200.000 rekordot tartalmaz, és 173 nyelven kínál indexelt cikkeket. Az egyes cikkekről, esszégyűjteményekről, emlékkönyvekről, monográfiákról, disszertációkról, elektronikus forrásokról teljes bibliográfiai leírás készül eredeti nyelven és angolul, emellett tartalmi kivonatok segítik a tájékozódást.

Hozzáférés módja: PTE előfizetésű adatbázis
Forrástípus: Teljes szövegű
Szolgáltató: EBSCO
Tudományterületek és tudományágak:
  • Zeneművészet