EMBASE

Adatbázis » EMBASE

URL: https://www.embase.com

Az adatbázis a következő karokon érhető el: ÁOK, TTK, ETK (Pécs, Zalaegerszeg, Szombathely, Szekszárd), Tudásközpont, Szentágothai Kutatóközpont.

 

 Az Elsevier által szolgáltatott EMBASE orvosbiológiai adatbázis 1947-től napjainkig több mint 31 millió indexelt rekordot tartalmaz az orvostudomány különféle területeiről, beleértve a MEDLINE adatbázis rekordjait is.

 

 

A 90 országból származó mintegy 8500 folyóirat nagyságrendileg 30%-a csak az EMBASE-ben található meg, ez körülbelül 2900 folyóiratot jelent, amit tehát a MEDLINE sem indexel.

Az adatbázis naponta átlagosan 6000 rekorddal bővül, ami évi 1,5 millió rekordos bővülésnek felel meg.

Az EMBASE tartalmazza továbbá 2009-ig visszamenőleg mintegy 6000 konferencia több mint 2,1 millió absztraktját is. 

A MEDLINE MeSH-e mellett (Medical Subject Headings) saját fejlesztésű, EmTree névre keresztelt orvosi tárgyszórendszerét is segítségül hívhatjuk kereséseinkhez. Ugyanakkor az EmTree a MeSH-sel szemben mintegy 3000 orvosi berendezés szavait is tartalmazza, valamint háromszor annyi gyógyszert és kémiai kifejezést, mint a MeSH ugyanezekben a témakörökben. Kereséskor kiválaszthatjuk, melyik tárgyszórendszert szeretnénk használni.

 

 Otthoni elérés:

Intézményi emailcímmel (.pte.hu végződésű) kell regisztrálni az oldalon, ezután otthonról bejelentkezve használható az adatbázis. Ezen az oldalon lehet elvégezni a regisztrációt.

 

Bemutatóvideó az adatbázisról:

Hozzáférés módja: PTE előfizetésű adatbázis
Forrástípus: Teljes szövegű
Szolgáltató: Elsevier
Tudományterületek és tudományágak:
  • Orvostudomány
  • Természettudomány