Tesztelhető ProQuest adatbázisok

A kiadó jóvoltából lehetőség nyílt a PTE számára ProQuest adatbázis kipróbálására június 9-ig.

Az adatbázisok az egyetem teljes területéről elérhetőek innen.

 

Rövid ismertető:

 

-ProQuest Central : multidiszciplináris adatbázis, üzlet, orvostudomány, társadalomtudomány, bölcsészet és interdiszciplináris területek.

-SciTech Premium Collection: természettudományi és műszaki adatbázisok összessége, bibliográfiák és teljes szövegű tartalmak anyagtudomány, mérnöki tudományok, földtudomány, környezettudomány, víztudomány, biológia és számítástechnika területén.

-ProQuest Dissertations & Theses A&I: 4 millió munka, amiből teljes szövegű 2 millió dokumentum.

-EconLit (Academic ): az Amerikai Közgazdász Társaság bibliográfiája, a PQCentral üzleti tartalmai az Econlit által feldolgozott folyóiratok 60 %-a teljes szöveggel elérhetők.

-J.P. Morgan Research : 50 ország 3,000 vállalatáról és 200 iparágról kb. 90,000 ezer elemzés, 2011-től téve őket elérhetővé, csupán csak 1 hetes embargóval.

-Periodicals Archive Online : multidiszciplináris retrospektív gyűjtemény, több száz folyóirat 1805 és 2005 közötti számainak feldolgozása

-Zoological Record Plus: a Thomson Scientific és a korábbi BIOSIS és Zoological Society of London összeállítása a világ állattani és állattudományi szakirodalmát gyűjti egyebek között a biokémiától az állatorvostudományig. Az adatbázis több mint 100 ország 5,000 kiadványát dolgozza fel.