Micromedex próbaverzió és WebEx-tréning

  • 2017. február 15. és március 13. között lehetőség nyílik a PTE IP-tartományaiból a Micromedex gyógyszerésztudományi adatbázis tesztelésére.

A Micromedex 30 éve áll az egészségügy szolgálatában, több mint 5500 kórház használja bizonyítékokon alapuló adatbázisait 83 országban. Témakörei kiterjednek a gyógyszerekre, betegségekre, toxikológiára, laboratóriumi vizsgálatokra stb. A próbaidőszakhoz kapcsolódva lehetőség van egy online, ún. WebEx-tréning keretében megismerni az adatbázis működését, használatát. Ennek részletei alább olvashatók:

A Micromedexet a National Institute for Health and Care Excellence akkreditálta, tartalma globális (nemzetközi), folyamatosan (naponta) frissítik, mobil alkalmazása is rendelkezésre áll.

Az adatbázis február 15-től egy hónapon át lesz elérhető az Adatbázis portálról.

 

  • A kiadó a fent említett próbaidőszak kezdetéhez igazodva egy online, ún. WebEx-tréning keretei között mutatja be a gyakorlatban is a Micromedex adatbázis működését, használatát.
    Az adatbázis-szolgáltatásokról szóló előadást 2016 után ismét Fabien Wecker , a Micromedex hivatásos trénere tartja.

 

Főbb tudnivalók:


- A tréning febr. 15-én lesz, magyar idő szerint 14.00-től 15:30-ig.
- Ez egy online (ún. webex) tréning, amihez ebből kifolyólag egy megbízható internetkapcsolattal rendelkező számítógép és egy telefon szükséges. A tréning az interneten keresztül zajlik, a telefon pedig a résztvevők részéről kimenő hangért felelős (kérdések stb.). A telefonszám hívása ingyenes.
- A tréningen való részvétel ingyenes, a lehetőség mindenki számára adott, ám mivel maga az adatbázis csak egyetemi hálózatból lesz elérhető, kézenfekvő lesz a tréningre is ugyaninnen belépni.
- A tréninghez való csatlakozás menete: meghívó és/vagy előzetes regisztráció a könyvtár felé nem szükséges.

A csatlakozáshoz szükséges információ:

- Tréninghez vezető direkt link
- A tréning azonosítószáma: 642 993 965
- A tréning jelszava: Micromedex
- telefonszám (ingyenes, a résztvevők bekapcsolódásához szükséges): 06 80 986 282
- azonosító a telefonszámhoz: 63310485
- ellenőrzőlink a számítógép helyes beállításainak ellenőrzéséhez
- link egy próba meeting létrehozásához

Az utóbbi két lehetőség kipróbálása opcionális, de a tréner és a könyvtár is ajánlja, tapasztalatok alapján csak néhány perc az egész, és így megbizonyosodhatunk arról, hogy majd élesben is fogunk-e tudni kapcsolódni a tréninghez február 15-én.

Bármilyen kérésük, kérdésük lenne, készséggel állnak rendelkezésükre adatbázis referenseink:

  • Bedő Márta: bedo.marta@lib.pte.hu, tel: +36 (72) 501-500/ 28042
  • Ésik Szabolcs: esik.szabolcs@lib.pte.hu, tel: +36 (72) 501-500/ 28042