Meghívó az „University and universality – the place and role of the University of Pécs in Europe from the Middle Ages to present day” című konferenciára

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, a PTE Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézet, Közép- és Koraújkori Történeti Tanszék és a PTE Egyetemi Levéltár tisztelettel meghívja Önt az „University and universality – the place and role of the University of Pécs in Europe from the Middle Ages to present day” című nemzetközi jubileumi egyetemtörténeti konferencia 2017. október 12-én 10 órakor kezdődő megnyitójára .

Védnök: Dr. Hoppál Péter (kultúráért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Köszöntőt mond: Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora és Dr. Udvardy György a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke.
A konferenciát megnyitja Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója.

A konferencia időpontja: 2017. október 12–13. (csütörtök-péntek)
Helyszín: Magtár Látogatóközpont – 7621 Pécs, Dóm tér 6.

A konferencia és az előadások nyelve: angol és német.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletes program

Plakát

Absztrakt-füzet

Technikai információ:

A konferencia helyszíne, a Magtár Látogatóközpont a Széchenyi térről gyalog könnyű szerrel megközelíthető a Székesegyház bal oldalán lévő kapun keresztül. A gépkocsival érkezők az Aradi Vértanúk útja felől tudnak bejutni a helyszínre. A sorompónál k aputelefonon kell jelezni az érkezést.